Co je u nás nového?

Milí příznivci, sledovatelé, přátelé,

jak jsme vás v posledním příspěvku informovali, budovu našeho mlýna v Karlovicích nyní není možné naplno využívat, ale to neznamená, že náš tým zahálí!

9. a 10. října jsme sbalili expediční a badatelskou výbavu, teplé oblečení a dobrou náladu a vyrazili do Malé Morávky, kde byly na pobytu děti z bruntálské ZŠ Petrin. Pro děti z eko kroužku, který vede p. učitelka Stáňová, jsme připravili program na středeční odpoledne a celý čtvrtek. Oba dva dny nám počasí přálo a i přes přicházející podzimní chlad jsme si programy všichni moc užili.

Ve středu děti zkoumaly vodní živočichy a okolí Bělokamenného potoka, ve čtvrtek se seznámily s faunou a flórou okolních luk a lesů a dokonce se stihly seznámit se zaniklou vesnicí Morgenland.

Na závěr si děti vyrobily vlastní terária, do kterých si umístily přírodniny sesbírané v lese a odvezly si je jako vzpomínku na pobyt v Hrubém Jeseníku. Moc děkujeme p. učitelce, p. asistentce a dětem a za krásné společné zážitky a těšíme se na příště!

Objednávkou programů nás můžete podpořit i vy! Celou nabídku naleznete na webu v sekci Nabízíme (Pro školy). Pomoci nám můžete také příspěvkem na účet: 2401849485/2010.

Děkujeme za dosavadní přízeň a těšíme se, že se co nejdříve setkáme u nás Ve mlýně!

Tým VÍCE Ve mlýně